Szeged és környéke

2012.02.06. 19:25

Baksra készül a Jobbik

Baks - Helyreigazítást kért a Délmagyarország december 8-i számában megjelent cikk kapcsán Baks jegyzője.

Munkatársunktól

Azt nyilatkoztam: megállapodtunk a települési cigány önkormányzat vezetőjével, hogy önálló albizottságot hozunk létre, amely közvetít a helyi roma és nem roma lakosság között, segíti az együttélést és a konfliktuskezelést. Hogy ezen mit kellene helyreigazítani, fogalmam sincs – szögezte le tegnapi sajtótájékoztatóján [namelink name="Dudás Zoltán"].

A Jobbik megyei szervezetének alelnöke elmondta: az ominózus beszélgetés decemberben történt [namelink name="Búza Zsolt"] baksi polgármester, [namelink name="Lajkó Norbert"] jegyző, [namelink name="Kovács Gábor"] cigány kisebbségi önkormányzati képviselő és több cigány vezető társaságában. Szóbeli megegyezés született, a beszélgetésről készült jegyzőkönyvet Dudás többször is kérte a jegyzőtől, de nem kapta meg. A megállapodás a „cigány–magyar együttélést szabályozná".

Dudás a közelgő baksi időközi választás kapcsán kiemelte: egyik várományost sem támogatják. Tóth Péter megyei elnöke elmondta: két képviselőjelöltjüket, Tábit Tibort és Korom Lászlót pénteken 18 órakor mutatják be a Tisza Vendéglő különtermében. Február 25-én [namelink name="Zagyva György Gyula"] országgyűlési képviselő látogat a településre.

Kovács Gábor, a baksi cigány kisebbségi önkormányzat képviselője lapunknak úgy fogalmazott: semmiféle megállapodás nem született. Azért hívták Baksra a Jobbik vezetőjét, hogy megkérdezzék, miért alakult meg a településen a párt szervezete, mi a céljuk, és hogy leszögezzék: ne demonstráljanak Bakson, nehogy a cigányok és a magyarok között kialakult példaértékű kapcsolatot „külső erők" befolyásolják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!