Szeged és környéke

2012.11.09. 16:11

Folyik az Agora kútja

Szeged - Kútavatással és flash mobbal ünnepelték szegedi diákok, hogy elkészült a város legújabb tudományos központja, a Szent-Györgyi Albert Agora.

Munkatársunktól

Kútavatással és flash mobbal ünnepelték szegedi diákok, hogy elkészült a város legújabb tudományos központja, a Szent-Györgyi Albert Agora. A projektzáró eseményen az egész nap tudományos és ismeretterjesztő témákban hallgathattak előadásokat az érdeklődők, részt vehettek a délutáni tevékenységi-láncban is.



A tervező BAHCS Művek Kft ajándékát, az Agora kút átadását egy látványos flash mob követte, mely végén az iskolások mintegy ötszáz léggömböt engedtek el egyszerre. Frank Yvette fotóján az ivókút első cseppjeit élvezik a gyerekek. Az Agora hivatalos megnyitóját december 13-án tartják; ebbe az intézményben teszi át székhelyét a Százszorszép Gyermekház és az informatikatörténeti gyűjtemény is. Itt alakítják ki az Informatorium nevű kiállító teret és a Szegedi Biológia Központ látványlaboratóriumát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!