Szeged és környéke

2012.11.19. 15:34

Zaklatásért egy év próbaidő a Jobbikos képviselőnek

Zaklatás miatt egy év próbára bocsátották első fokon Zagyva György Gyulát.

Munkatársunktól

Zaklatás vétsége miatt bűnösnek mondta ki a Váci Városi Bíróság hétfőn Zagyva György Gyulát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, s ezért nem jogerősen próbára bocsátotta.

A Budapest Környéki Törvényszék épületében kihirdetett ítélet szerint a bíróság a sértettek által elmondottakra, illetve egyebek mellett egy magnófelvételre alapozva bizonyítottnak látta, hogy 2010 augusztusában Verőcén, a Magyar Sziget Fesztiválon [namelink name="Zagyva György Gyula"] és a másodrendű vádlott megalázóan bánt a Hetek című lap két munkatársával. A másodrendű vádlottat, I. Bélát megrovásban részesítették.

[namelink name="Borbély Attila"] tanácsvezető bíró az ítélet kihirdetését megszakítva a hallgatóság rendzavarása miatt (a tömeg egy része tapsban tört ki) kiüríttette a termet, később pedig az indoklást kis időre abbahagyva az elsőrendű vádlottat kellett figyelmeztetnie, mert ő is távozni akart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!