Szeged és környéke

2013.05.24. 22:52

Jubileumi Dömötör-gála régi kedvencekkel

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színházban a ma 19 órakor kezdődő gálaesten 15. alkalommal adják át a Dömötör-díjakat.

Munkatársunktól

A 2012–2013-as évad legjobbjaira május 18-áig voksolhatott a közönség 10 kategóriában a nyomtatott szavazólapokon és az interneten. [namelink name="Elekes Zoltán"] ötletgazda, a rendezvény főszervezője tegnap lapunknak elmondta: bár a szavazásra idén a tavalyinál jóval rövidebb idő állt rendelkezésre, mégis több mint kétezren voksoltak.

A publikum 18 órától fogadja az Art Hotelből Audi-flottával, rendőrségi felvezetéssel érkező jelölteket és a támogatókat a nagyszínház előtt. Az idei gálaműsor jubileumi jellegű, szerkesztője és rendezője, [namelink name="Toronykőy Attila"] elmondta: [namelink name="Vajda Júlia"] operaénekes és [namelink name="Czár Gergely"] táncművész látja el a háziasszony és a házigazda teendőit. A zenés, sokszínű műsorban fellép szinte az egész társulat, sőt a korábbi díjazottak, a régi kedvencek közül is néhányan, például [namelink name="Járai Máté"] színművész és [namelink name="Keszei Bori"] operaénekes.

Az életműdíjat az idei soros elnök, [namelink name="Sztáry Erika"] vezette társadalmi kuratórium ítélte oda, és a gála csúcspontján az önkormányzat képviselője adja át egy olyan neves művésznek, akinek pályafutása sok szállal kötődik a Szegedi Nemzeti Színházhoz. A legjobb háttérmunkás díjáról a színház dolgozói titkos szavazással döntöttek. A Dömötör-díj idén is [namelink name="Bánvölgyi László"] szobrászművész Szent Demetert jobbjában lándzsával, baljában a róla elnevezett Dömötör-toronnyal ábrázoló, márványtalapzaton álló, bronzból készült kisplasztikája. A jubileumot azzal is jelzik, hogy az elismerést a szponzorok az eddig legtöbb Dömötör-díjjal rendelkező kitüntetettekkel együtt adják majd át az idei győzteseknek.

Az estre a színház jegyirodájában 2000–2500 forintért korlátozott számban még kaphatók belépők. A gálát a Telin Televízió rögzíti, és későbbi időpontban felvételről közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!