Szeged és környéke

2013.06.12. 14:39

Hordalékszigetek csúfítják a Tiszát

Szeged - Napok óta kisebb hordalékszigetek úsznak le a Tiszán Szegednél. A folyó víze szinte barna, olyan mint a lóúsztató. <br>

Horváth Levente

A szegedi Huszár Mátyás rakparton hétközben is sokan ücsörögnek a folyóhoz legközelebbi lépcsőkön és figyelik a Tisza hömpölygését. Tegnap sem volt ez másként, sokan sziesztáztak naplementekor a város "főutcája" előtt. A látványt csak a folyón folyamatosan érkező hordalék rontotta, szinte percenként úszott le újabb és újabb csomag. Néhány napja megy ez így, különösen a múlt hétvégén érkezett rengeteg szemét.

Hordalék a Tiszán - GALÉRIA


Egy korábbi áradáskor egy hatalmas hordalékfa megrekedt a Belvárosi híd jobb lábánál, itt üldögéltek a legtöbben. A Szabadság úszóház is itt várta vendégeit, de aztán a híd másik oldalára költözött, éppen azért, mert rengeteg hordalékot fogott fel a túloldalon. Azt remélték, hogy így kikerülnek az uszadék sodrás vonalából.

- A Duna a magas vízállása miatt visszaduzzaszt és a hegyekről is sok csapadék érkezett, így egyik napról a másikra közel 30 centimétert áradt a Tisza - magyarázta az ismert szegedi vitorlás, [namelink name="Kipper György"]. A Tiszavirág Sportegyesület elnökétől azt is megtudtuk, hogy a szemetet és a fahulladékot az ártérről veszi fel a folyó. - Azért kerül a rakparthoz közel a hordalék, mert a Tisza kanyarulatában az uszadék a külső ív felé, a szegedi oldalra sodródik, nem marad a folyó közepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!