Szeged és környéke

2013.06.23. 22:30

Messze áll meg a busz a villamosmegállótól

Szeged - "A domaszéki busz nem a Tavasz utcai villamosmegállóban áll meg, ahogy a városi buszjáratok, hanem a rendelőintézet előtt, az út szélén teszi le az utasokat."

Munkatársunktól

Ez balesetveszélyes, mert a megálló messze van a zebrától, és a helyi buszokhoz, villamosokhoz iparkodva gyakran szabálytalanul kell átmenni az úttesten – panaszolta nyugdíjas olvasónk.

– Társaságunk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött közszolgáltatási szerződés alapján látja el az országos, a regionális és az elővárosi autóbusz-szolgáltatást. Járataink menetrendjét a Hivatalos Volán Autóbusz Menetrendkönyvben tesszük közzé. Az ott feltüntetett megállóhelyeken kell megállniuk a gépkocsivezetőnknek a fel- és leszálló utasok részére – tájékoztatott [namelink name="Káity Károly"], a Tisza Volán forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója.

A szakember hozzátette: a Szeged–Domaszék járatnak Szeged belterületén a Belvárosi temető, az Ikarusz-gyár, a Jutagyár, a Rókus végállomás bejáró út és az SZTK megállóhelyen kell megállnia. A Kossuth Lajos sugárúti közös tömegközlekedési sávban egy városi rendelet alapján kizárólag a helyi menetrendben meghirdetett autóbuszjáratok, valamint a villamospótló buszok közlekedhetnek. Más buszok, így a regionális és országos járatok a villamospályára nem mehetnek rá. A közös tömegközlekedési sávot egyébként a villamoson és helyi buszokon kívül a mentők, a tűzoltóság és a rendőrség járművei használhatják. Minden más közlekedési eszköz – például taxi – közlekedése is tilos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!