Szeged és környéke

2013.08.15. 22:16

Kiemelték a 3 éve elsüllyedt kompot

Szeged - Kiemelte a téli kikötő vizéből a szegedi Tiszavirág Sportegyesület azt a kompot, amely 2011 januárjában süllyedt el a Kormorán úszóházzal együtt.

Munkatársunktól

Azóta többször próbálták kivenni, de nem jártak sikerrel. A 32 tonnás, alaposan beiszapolódott acélszerkezetről az egyesület elnöke, [namelink name="Kipper György"] segítőivel még a vízben letakarította a hordalékot, és türelmesen kivárva, hogy a vízszint megfelelő legyen, a parthoz kötött kötelekkel, speciális emelőszerkezetekkel mozdította meg a 3 méter mélyen elült úszóművet. A munka 2 hónapon át tartott.

Kidugta a fejét a vízből a 32 tonnás acélszerkezet. Fotó: DM/DV

Kidugta a fejét a vízből a 32 tonnás acélszerkezet.
Fotó: DM/DV

Kipper György arról tájékoztatta lapunkat, hogy megegyezett a Maharddal a kiemelésről, és arról, hogy egyesületük fogja használni a régi kompot, kikötőmólónak. Ez nekik azért megfelelő, mert a komp felhajtóját sólyapályának tudják használni, ezen könnyen le lehet engedni a vízre a vitorlás hajókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!