Szeged és környéke

2013.08.01. 22:00

Még egy hónapig kérhetnek set-top-boxot

Szeged - Szerdán 12 óra 30 perckor a szegedi és a szentesi tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszóadók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg adásainak közvetítését.

Munkatársunktól

Azóta csak a digitális vételre alkalmas set-top-boxszal nézhetik a tévét azok a Csongrád megyeiek, akik tévéantennával, előfizetési díj nélkül fogják a „királyi" és kereskedelmi csatornákat. Akik nem álltak át a digitális adások vételére, a megszokott csatornák helyén még öt napig a következő üzenetet olvashatják: „Kedves Nézőnk! Az Ön által eddig nézett analóg tévéadás közvetítése 2013. július 31-én megszűnt.

Ha segítségre, információra van szüksége, hívja a 06 80 38 39 40-es ingyenes zöld számot! További információ: www.digitalisatallas.hu" – közölte az átállást koordináló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Hozzátették, a szociálisan rászorulók továbbra is jelezhetik támogatási igényüket, és az átállás után még egy hónapig kérhetik a digitális vételi eszközök telepítését. A hatósághoz eközben naponta mintegy 600 kérelem érkezik. Az NMHH továbbra is mindenkinek segít az átállásban; folyamatosan bírálja el a kérelmeket, és a jogosultak háztartásaiban az analóg lekapcsolás után az első ütem területén is folytatja a beszereléseket.

A digitalisatallas.hu-n arról is tájékoztatnak, hogy ha az analóg műsorok vételéhez szélessávú antennát használtak (ilyenek a széles körben elterjedt lepkeantennák és az úgynevezett logper antennák), akkor ezek minden bizonnyal a digitális vételre is alkalmasak. Ha az analóg antenna keskenysávú volt (ilyenek például a Yagi antennák), akkor új, szélessávú antenna felszerelésére lehet szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!