Szeged és környéke

2013.09.20. 23:28

Tartaléklistára került a biomassza-erőmű

Szeged - Információink szerint a Szegedi Tudományegyetem geotermikus fűtési rendszerének kiépítése 1,6 milliárd forintos uniós támogatást kapott, míg a Rókusra tervezett biomassza-erőmű forráshiány miatt tartaléklistára került.

Munkatársunktól

Az egyetemi beruházás kapcsán egy, a projektet jól ismerő szakember lapunknak azt mondta, hivatalosan még nem kaptak értesítést. A dokumentumot várhatóan hétfőn vagy kedden kapják meg. Az SZTE több mint 3 milliárd forintba kerülő, termálhőre alapuló hőenergia beruházását a szegedi városvezetés is követendő példának tartja. Ez mintegy 30 százalék hődíj-megtakarítást jelent majd az SZTE-nek.

Tartaléklistára került a biomassza-erőmű. Fotó: Segesvári Csaba

Tartaléklistára került a biomassza-erőmű.
Fotó: Segesvári Csaba

Az egyetemi beruházással szemben a nagy vitákat kiváltott, Rókusra tervezett biomassza-erőmű, valamint a termálvíz használati meleg vízként történő hasznosítására tervezett termálkútfúrási projekt forráshiány miatt tartaléklistára került. Itt a beruházó a Szenergott Kft. [namelink name="Benák László"] ügyvezető tegnap érdeklődésünkre azt mondta, nem tud arról, hogy nem támogatták a projektjeiket. – Mostanában hír és álhír váltja egymást, bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is – közölte Benák László. Az ügyvezető elmondta, folyik az engedélyeztetési eljárás, különböző hatóságok vizsgálódnak és kérnek hiánypótlásokat a cégtől. Benák elmondása szerint a beruházás összköltsége 4,9 milliárd forint. Ennek az összegnek közel a felét szeretnék pályázaton elnyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!