Szeged és környéke

2013.09.29. 21:22

Viszik a pálmát a mazsorettesek

Csongrád megye - A ország legeredményesebb mazsorettes csapatának címét tudhatja magáénak a szegedi Classicon Kulturális Tánc és Sport Egyesület, mivel az augusztus végi tatabányai Európa-bajnokságon 24 versenyszámból 19-en pontszerző helyen végzett.

Munkatársunktól

A csapat három arany-, három ezüst- és három bronzérmet szerzett. Ezenkívül három negyedik, öt ötödik és két hatodik helyet értek el. Így az egyesület mazsorettesei a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó magyar szervezet különdíját kapták a Magyar Mazsorett Szövetség szakmai díjaként.
A bajnokságon a négy nap alatt kilenc ország 60 szervezetének közel 1500 fő versenyzője vett részt. Ezekkel az eredményekkel a gyerekek Kübekházát, Tiszaszigetet, Újszentivánt, Szegedet, Domaszéket, Mórahalmot, Bordányt és Zákányszéket képviselték. Három korosztályban, csapatban, mini formációkban, duókban, triókban és szólókban indultak botos, pomponos és mix kategóriában. A mazsorett Európa-bajnokságon részt vevő produkciók egyenes ágon képviselhetik Magyarországot az első World Majorettes Championshipen, azaz mazsorett-világbajnokságon jövőre, amelyet Bécsben rendeznek.

Junior korosztályban is remekeltek a szegedi mazsorettesek a tatabányai Európa-bajnokságon. Fotó: DM/DV

Junior korosztályban is remekeltek a szegedi mazsorettesek a tatabányai Európa-bajnokságon.
Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!