Szeged és környéke

2013.10.01. 20:35

Beszólt a Négy Mancs a minisztériumnak

Szeged - Nyilatkozatban szólította fel kedden a Négy Mancs a magyar Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy ne akadályozza a liba- és kacsatenyésztőkkel kialakított együttműködését.

Munkatársunktól

A VM ugyanis a múlt héten egyértelművé tette: nem örül annak, hogy az osztrák állatvédő szervezet aktivistái megkeresik a magyar baromfitartókat. Ezt a tárca zaklatásnak nevezte, és figyelmeztette a gazdákat, hogy nem kötelesek adatokat szolgáltatni magukról az állatvédőknek, nem kötelesek beengedni őket a telepeikre, hogy ott kép- és hangfelvételt készítsenek. A minisztérium úgy látja, az osztrák állatvédő szervezet az osztrák és német baromfitartók boldogulása érdekében próbálja ellehetetleníteni a magyar versenytársakat, és ezzel már eddig is több tízmilliárdos kárt okozott a magyar mezőgazdaságnak.

A Négy Mancs viszont azt állítja, az állatbarát európai fogyasztók igényeinek megfelelve küzd a ketreces tartás, az élve tépés és a kényszertömés ellen, és „magyar termelők százai kötelezték el magukat és biztosítottak teljes átláthatóságot annak igazolására, hogy felhagytak a kényszertöméssel és az élve tépéssel". A szervezet állítja, segíteni akarja az állatbarát fogyasztók és termelők egymásra találását, és utóbbiak teszik ki a többséget Magyarországon. A Négy Mancs szerint inkább a minisztérium fellépése minősül zaklatásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!