Szeged és környéke

2013.10.11. 22:07

Lángossal és hús-termékekkel bővül a Bödön

Szeged - Vasárnap második alkalommal rendezik meg a Rongy udvarban a Bödönt.

Munkatársunktól

A háztáji termékek piaca már az első alkalommal nagy siker volt: árusok és vásárlók is elégedettek voltak a szeptemberi nyitáskor. Nem meglepő, hogy a szervezőkhöz ezek után özönlöttek a jelentkezések – olyannyira, hogy a kézművesek már „várólistán" vannak.

„Óriási öröm, hogy ennyien vagytok és ennyien jönnétek a Bödönre, nem gondoltuk volna, de sajnos üröm az örömben, bármennyire szeretnénk, nem tudunk mindenkit fogadni, a piachelyek száma és a kapacitásaink végesek!" – áll a piac Facebook-oldalán. – A maximális ötven férőhelyet úgy osztjuk fel, hogy abból 30 jusson a termelőknek, 20 pedig a kézműveseknek. Ezen a koncepción pedig nem is tervezünk változtatni, hiszen azt szeretnénk, ha a háztáji dolgok kapnának nagyobb teret. Vasárnap körülbelül harminc árusunk lesz, az arányokat pedig csak úgy lehet megtartani, ha egyelőre nem fogadunk több kézművest – magyarázta Kardos Renáta, a piac szervezője.

Az előző havi 22 árushoz képest azonban így is bővült a piac kínálata: újdonságként lesznek hústermékek és lángos is a lekvárok, mézek, sajtok, tészták mellett – már ami a háztáji termékeket illeti. Úgy tűnik, ilyen népszerűség mellett hamar elérik majd a Rongy udvar maximális befogadóképességét, amely ötven árushely létrehozását teszi lehetővé, ennél nagyobban azonban akkor sem gondolkoznak a szervezők, ha erre igény lenne.

– Szeretnénk megtartani a piac családias jellegét, így nem tervezzük, hogy hagyjuk kinőni az egykori ruhagyár udvarát – mondta [namelink name="Kardos Renáta"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!