Szeged és környéke

2013.10.15. 21:57

Megéri surranni Mórahalomra

Szeged - Kilométerben több az út, időben mégis kevesebb, ha valaki az 5-ösön indul el Szegedről Mórahalomra, nem pedig az 55-ösön.

Horváth Attila

– Amióta megépült a Röszkét Mórahalommal összekötő út, mindig erre járok Szegedről. Ez az én surranóm – mondta egy Gábor nevű olvasónk, aki teljes nevét nem árulta el. A fiatalember a homokháti városba jár dolgozni minden reggel. Az 5-ös utat választotta az 55-ös helyett.

– Nincs más oka, csak a forgalom, meg persze az, hogy az 55-ös rossz minőségű, ezért lelassít – magyarázta a férfi.

Próbát tettünk: egy hétköznap a reggeli órákban az 5-ös úton hagytuk el Szegedet. A Maty-éri pálya mellett surranva értünk Röszke határába, ahonnan a nemrég átadott 10 kilométeres útszakaszon mentünk tovább Mórahalom irányába. Stopperral mértük az időt, 11 percet és 4 másodpercet mutatott a Bivalyrezervátumnál, ahol megálltunk fényképet készíteni.

Forgalomban, útminőségben veri az 5-ös az 55-öst. Fotó: Frank Yvette

Forgalomban, útminőségben veri az 5-ös az 55-öst.
Fotó: Frank Yvette

Innen rövid idő alatt értük el a várostáblát, 14 perc 20 másodpercnél nyomtuk meg a stop gombot. Nem túl forgalmas útvonal, alig találkoztunk autóssal. Érdekes, rendőrrel kettővel is – itt megéri betartani a sebességkorlátozást. Több helyen 60-as táblába futottunk bele, minden szabályt betartottunk. 24,7 kilométert mértünk táblától tábláig.

Visszafelé az 55-ösön jöttünk. Gábornak igaza volt, pedig a reggeli csúcson már kicsivel túl voltunk. Több kamion, faszállító traktor, 60-as és 70-es táblák akadályozták utunkat. Nem sokkal előzte be a főutat a surranó, 18 percet és 55 másodpercet mutatott a stopper, 21,3 kilométer megtétele után. Egy késői ébredésnél, munkába sietve azonban ez a néhány perc is sokat számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!