Szeged és környéke

2013.11.28. 21:00

Biciklis futárok és vízipólósok hivatalban

Szeged - Több mint ezer résztvevőt mozgatott meg a hivatalok csütörtöki nyílt napja. Megtudhattuk, milyen a biciklis futár, a terápiás kutya és az A-Híd Szeged csapata, ha beszabadul a hivatalba. <br>

Dombai Tünde

– Az országban is egyedülálló újítással rukkolt elő a megyei kormányhivatal idén tavasszal. Biciklis futárszolgálat 20 közfoglalkoztatásban részt vevő munkatársa kézbesíti a kormányhivatal és 17 szakigazgatási szervének postáját az ügyfeleknek, illetve ők viszik a hivatalok belső postáját Szegeden és Vásárhelyen – jelentette be a hivatalok tegnapi nyílt napjának reggelén [namelink name="B. Nagy László"] kormánymegbízott. Így havonta 4 milliót spórolnak meg, eddig idén összességében 21 milliót. A hivatalok éves postaköltsége 100 millióról várhatóan a töredékére apad. Ez a megoldás hatékonyabb is, mint a magyar posta, az át nem vett levelek a kormányablakban reggel 8-tól este 8-ig átvehetők. Az új hivatali rendszer országosan 1,2 milliárd forinttal olcsóbb, a Csongrád Megyei Kormányhivatal 71 millióval kerül kevesebbe.

Egy napra a vízipólós Kiss Csaba is beállt okmányirodásnak. Fotó: Frank Yvette

Egy napra a vízipólós Kiss Csaba is beállt okmányirodásnak. Fotó: Frank Yvette
A nap legbulvárosabb attrakciója az A-Híd Szeged férfi vízipólósainak feltűnése volt a Huszár utcai okmányirodában – az asztal másik oldalán. Hiába magyarázták színesen az ügyfélszolgálat munkatársai a Juhász Gyula gyakorló iskola és az Eötvös-gimnázium diákjainak, a fiatalok szeme mégis a deltás sportolókon időzött. Kivételes helyzetbe azok a diákok kerültek, akik betöltötték a 14. életévüket, és most ünnepélyesen a vízipólósok állították ki a személyi igazolványukat. Kiss Csaba is okmányt csináltatott a csapattársakkal, felfedezte, hogy egy éve lejárt a személyije. [namelink name="Jansik Szilárd"] fényképezte le, a tisztviselők irányították. Kiderült, mosolyogni okmányon nem szabad, legfeljebb csukott szájjal. Az adatlapot [namelink name="Nagy Viktor"] kezelte a számítógépen.

A rehabilitációs szakigazgatási szerv Vasas Szent Péter utcai központjában telt ház volt. A Klúg Péter iskola siket és hallássérült diákjai adtak elő pantomimműsort, majd a vakok és gyengén látók, illetve a mozgáskorlátozottak országos szövetségétől összesen 5 terápiás kutya érkezett. A kiképzett zsemleszínű labradorok egyenként 4 milliót érnek, el is hangzott: 20 millió forint járkál közöttünk. Úgynevezett érzékenyítő feladatokat oldottak meg a gyerekekkel, az egyik eldugott tárgyakat keresett meg, a másik pulóvert segített le a gazdájáról. Közben az állásbörzéjén több mint 70 megyei cég 158 állását hirdették meg, az állások támogatással akár holnaptól betölthetők. Az igazgatóság országosan is első azzal, hogy idén a legtöbb, 780 álláskeresőt közvetített ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!