Szeged és környéke

2013.11.20. 21:40

Tanyafejlesztési roadshow

Mórahalom - Óriási volt az érdeklődés a tanyafejlesztési program iránt az idén, ez abból is adódhat, hogy az utóbbi tíz évben a tanyán élők száma 240 ezerről 300 ezerre nőtt, mondta Budai Gyula szerdai, mórahalmi sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára arról tájékoztatott: ebben az évben több mint 500 pályázót támogatnak a programból, összesen 3,5 milliárd forinttal. Hangsúlyozta, ez mind magyar adófizetők pénzéből származó, saját forrás, amelyet nem uniós pénzből teremtettek elő. Az államtitkár elmondta, a tanyai emberekben meg kell erősíteni azt a tudatot, hogy érdemes ott élni, ezért ugyanolyan életszínvonalat kell biztosítani számukra, mint a városiaknak. Ezért fontos, hogy 2020-ra minden magyar tanya 100 százalékosan közművesített állapotba kerüljön. Kiemelte Mórahalom környékét, amely az ország egyik legnagyobb tanyás térsége. A 2010-ben indult programra eddig 31 sikeres mórahalmi pályázat érkezett, ebből idén 13. [namelink name="Budai Gyula"] elmondta, a tanyafejlesztési program széles körű megismertetése érdekében hat megyében indítottak tanya roadshow-t. [namelink name="Nógrádi Zoltán"], Mórahalom polgármestere elmondta, 4 tanyagondnoki szolgálat működik a településen. Szerinte az egyszerűsített pályázatnak köszönhetően sok olyan, tanyán élő család juthat támogatáshoz, amelyik eddig erről nem is álmodhatott. Sikeres pályázat után nem jelenthet gondot például egy koptatógép megvásárlása. Egy 400 ezres támogatás többet érhet egy családnak, mint egy többmilliós egy cégnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!