Szeged és környéke

2013.12.22. 20:29

Kapósak a 4 csillagos hotelek, pedig nem olcsók

Szeged - Van szálloda, amelyik már nem tud vendégeket fogadni karácsonyra és szilveszterre, de a többiben is jól állnak a foglalásokkal, főleg a korábbi évekhez képest. Holott nem olcsók a 4 csillagos hotelek: egy házaspár 3 nap, 2 éjszaka 48–90 ezer forintot is itt hagyhat csak a szállásra és a félpanzióra.

Fekete Klára

– A szállodában egészen január 6-áig szinte telt házunk van, s mivel utána rögtön a szerb karácsony következik, jó januárra számítunk – nyilatkozta Maklári Lászlóné, a 4 csillagos wellness-szálló, a Hunguest Hotel Forrás igazgatója. Sokkal nagyobb az érdeklődés, mint 2012-ben ugyanebben az időszakban volt, a vendégek zöme ráadásul 3 éjszakára foglalt szobát. A 2008 előtti korszakkal nehéz lenne összehasonlítani a mostani helyzetet, mivel 2010-ben, a felújítást követően nyitottunk ki 4 csillagos hotelként. A forgalom is utoljára akkor volt hasonlóan jó, mint most, de hozzá kell tenni: 2010-ben még bevezető áron dolgoztunk.

A Forrásba is folyamatosan érkeznek a vendégek. Fotó: Karnok Csaba

A Forrásba is folyamatosan érkeznek a vendégek. Fotó: Karnok Csaba
Kiderült: a Forrásban karácsonykor magyarok pihennek, szilveszterkor viszont már sok a szerb és a román vendég, de a többséget még mindig a hazai turisták képviselik. A szerb rohamra majd január 6. után számítanak.
A válság előtti éveket is hajazzák a karácsonyi és a szilveszteri szobafoglalások Szegeden: ezt azért lehet kijelenteni, mivel 5-6 évvel ezelőtt még csak mutatóban volt 4 csillagos szállodánk, most viszont már 8 ilyen kategóriájú hotelben várják a vendégeket, luxuskörülmények között.

 Szilveszteri programok 

A legtöbb szállodában forralt boros városnézéssel és exkluzív szilveszteri vacsorával készülnek az év utolsó napjára, a Hunguest Hotel Forrás gálavacsoráján például Dolhai Attila a sztárvendég. Az Art Hotel Szegedben az év utolsó napján pálinkakóstolással induló disznóvágás lesz a belső udvarban, a disznótorost ebédre tálalják fel, este pedig szegedi művészek lépnek fel – az éttermi helyfoglalásban elsőbbséget élveznek a szállóvendégek. A Novotel meglepetésműsort ígér egy híres bűvésszel.

– Annak ellenére, hogy 2013 a bevezető évünk, jók a foglalásaink – magyarázta Budea Ildikó, az Art Hotel Szeged igazgatója. – Karácsonyra a szobák 40 százalékában lesz vendégünk, a szilveszterünk 70 százalékon áll. Ezt nagyon jó eredménynek tartom, hiszen nem klasszikus wellness-, hanem városi hotel vagyunk. – Idén december 31-én lesz telt házunk, a karácsonyunk sosem erős, hiszen nem vagyunk wellness-szálloda – mondta Vezekényi Péter, a Novotel Szeged igazgatója. – A 2012-es évet is majdnem telt házzal búcsúztattuk, csak azért maradt ki egy-két szobánk, mivel voltak, akik az utolsó pillanatban lemondták a szállást.

Szegeden 8 darab 4 csillagos hotel fogadja a turistákat – Novotel, Forrás, Dóm, Mozart, Art Hotel, Tiszavirág, Szent János, Soleil –, szinte mindegyikben van wellness is. A legelőnyösebb helyzetben a Forrás van, amelyik egybeépült az Aquapolis fürdővel. A többiek vagy az újszegedi komplexum, vagy az Anna fürdő belépőivel kedveskednek a turistáknak. Az árak a 2-3 éjszakás csomagokban kedvezőbbek, mintha valaki csak egy éjszakára szállna meg Szegeden: a 2 fős, 2 éjszakás „kalandok" félpanzióval vagy csak svédasztalos reggelivel, de minimum egy ünnepi vacsorával 48–90 ezer forintba kerülnek, a Novotel és a Forrás a legdrágább. Egy házaspár benzin- és egyéb költségekkel simán itt hagyhat 100 ezer forintot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!