Szeged és környéke

2014.02.05. 22:19

Életveszélyes zebra a Csongrádin

Szeged - Hétfő reggel az Európa ligeti villamos-végállomásnál elütött egy Lada egy gyalogost a zebrán – értesítette lapunkat egy olvasónk.

Munkatársunktól

Nem az első jelzés ez a környékről. Több telefonáló arra panaszkodik, hogy gyakori a balesetveszély a Csongrádi sugárút végén. Sándorfalva felé az utolsó lámpa után már 70-re is felgyorsítanak az autósok, annak ellenére, hogy a körforgalomnál újra fékezniük kell. Emiatt a széles úttesten nem veszik észre a gyalogátkelőre figyelmeztető útszéli táblát. A felfestést egyáltalán nem látni messziről, így vagy sokat szobrozik, aki át akar menni az úton, vagy kockáztatja, hogy az utolsó pillanatban veszik észre a sofőrök. Páran sárgán villogó figyelmeztető jelzést javasolnak, mások az út fölé felfüggesztett táblát látnának szívesen.

Életveszélyes zebra a Csongrádin. Fotó: Karnok Csaba

Életveszélyes zebra a Csongrádin. Fotó: Karnok Csaba
Az útkezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, [namelink name="Pécsi Norbert Sándor"] megkeresésünkre ezt a tájékoztatást adta: „A gyalogátkelőhelyet a 2-es villamos projekt kapcsán építették meg. Baleseti nyilvántartásunk szerint a forgalomba helyezés óta nem történt baleset ezen a gyalogátkelőhelyen, leszámítva a megkeresésben említett esetet. A további balesetek elkerülése és megelőzése érdekében a közeljövőben helyszíni bejárást kezdeményezünk az érintett partnerek, vagyis a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a szegedi önkormányzat bevonásával, hogy a szükséges beavatkozásokat meghatározhassuk".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!