Szeged és környéke

2014.03.16. 21:40

Tanyaprogram Pusztamérgesen is

Pusztamérges - Közel hatmillió forintos beruházásból piacot épített Pusztamérges önkormányzata, hogy megfelelő körülményeket teremtsen azon zöldségek-gyümölcsök árusítására, értékesítésére, amelyeket a környékben élő gazdálkodók termelnek.

Munkatársunktól

A piac pénteki átadásán [namelink name="B. Nagy László"] kormánymegbízott hangsúlyozta: a vidék megtartó erejéhez hozzátartozik, hogy a termelői életmódból jobban meg lehessen élni, ezért a Homokhátság több települése élt a Tanyaprogram adta lehetőséggel, és pályázott a helyi piac kialakítására. Hozzátette: a Tanyaprogram keretében 638 millió forint érkezett a megyébe az elmúlt három évben. [namelink name="Papp Sándor"] polgármester elmondta: a beruházás keretében 135 négyzetméternyi területet láttak el térburkolattal, amelyen két fedett elárusítóhelyet alakítottak ki, emellett 6 ácsolt asztalt is beszereztek. Készült ivókút, és a terület közvilágítását is kiépítették. A beruházáshoz 4 millió 803 ezer forintot nyert a település önkormányzata, amelyet 1 millió 200 ezer forint saját erővel egészített ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!