Szeged és környéke

2014.03.30. 21:00

Vona Gábor kisérti a Cserepes sori romákat

Szeged - A vasárnapi választásra gőzerővel plakátolnak a politikai pártok Szegeden: a Cserepes sor környéki, döntően cigányok lakta utcákban azonban csak két óriásplakátot lehet felfedezni, mindkettő a Jobbiké. Az egyik egy család magánházának udvarán áll, a másik IKV-s területen.

Kiss Gábor Gergő

Mindössze két politikai óriásplakát látható a Móravárosi körút és a Cserepes sori piac között levő utcák jobbára cigányok lakta házainál. Az egyik a Móravárosi körút első házában élő család magánházának udvarán látható, amelyről a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, [namelink name="Vona Gábor"], a plakátfelirat szerint a „legnépszerűbb ellenzéki politikus" tekint le az embereke.

– Szinte semmit nem tudok a Jobbikról, Vona Gáborról se hallottam eddig. A sógoromat keresték meg azzal, hogy engedjen óriásplakát-felragasztást az udvarán – mondta egy fiatalember a ház kapujában. Az épületben nővére, sógora és gyermekeik élnek. A ház tulajdonosa azt mondta, hogy neki a hirdetőtáblát üzemeltető reklámcéggel van szerződve, így nincsen belszólása abba, hogy milyen hirdetések kerülnek az udvarába.

Kontrasztok. A Cserepes sori cigányok házai között Vona Gábor óriásplakátja hívja fel magára a figyelmet. Fotó: Schmidt Andrea

Kontrasztok. A Cserepes sori cigányok házai között Vona Gábor óriásplakátja hívja fel magára a figyelmet. Fotó: Schmidt Andrea
– Volt itt már korábban fideszes és MSZP-s plakát is. Nekem mindegy, ki vette meg a hirdetési felületet, a mostani vonás plakátra sem nézek rá soha. A reklámcég háromhavonta fizet egy kis összeget a hidetésekért – magyarázta. Felesége azt mondta, a környékbeliek közül már többen szóvá tették, hogy mi a francot keres Vona Gábor arcmása az udvarukon, de atrocitások nem érték őket emiatt. – Én elmegyek szavazni, de még nem tudom, hogy kire – mondta. A családnál ottjártunkkor többen vendégeskedtek. Az egyik asszonynak eddig fel sem tűnt, hogy Vona arcmása díszeleg ismerőseik portáján. Kicsit meg is dorgálta az ottlakókat emiatt. – Én tudom, hogy mit csinál a Jobbik! Ha nyernek, elvisznek, és megégetnek minket! – magyarázta fennhangon.

A család szomszédságában egy IKV-s bérház van, annak kerítése felett található a másik politikai óriásplakát. Mondanivalója egyszerű: „Győzzön a Jobbik!" A környéken lakók között végzett rögtönzött felmérésünkből kiderült: a nagy többség – különösen az idősebbek – nem nagyon ismeri a Jobbik politikáját. Csak kevesen mondták, hogy a jövő vasárnap biztosan elmennek szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!