Szeged és környéke

2014.05.31. 00:05

Ma este: Dömötör-gála

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színházban ma 19 órakor kezdődő gálaesten 16. alkalommal adják át a Dömötör-díjakat. A 2013/2014-es évad legjobbjaira május 25-éig voksolhatott a közönség 10 kategóriában a nyomtatott szavazólapokon és az interneten.

Munkatársunktól

A publikum ma 18 órától fogadja a Novotel Hotelből Audi-flottával, rendőrségi felvezetéssel érkező jelölteket és a támogatókat a nagyszínház előtt. Az idei gálaműsor szerkesztője és rendezője [namelink name="Barnák László"].

[namelink name="Nánási Helga"] operaénekes és [namelink name="Nemes Roland"] tánckari művész látja el a háziasszony és a házigazda teendőit. A zenés, sokszínű gálaműsorban – amelynek képzeletbeli helyszíne a Teatro Magnifico – sokan fellépnek a társulatból: [namelink name="Andrejcsik István"], [namelink name="Bánvölgyi Tamás"], [namelink name="Csorba Kata"], [namelink name="Gömöri Krisztián"], [namelink name="Kiss András"], [namelink name="Markovics Ágnes"], [namelink name="Poroszlay Kristóf"], [namelink name="Széles Flóra"], [namelink name="Szélpál Szilveszter"], [namelink name="Szemere Zita"], [namelink name="Tóth Judit"] és a teátrum tánckara. Zenei vezető: [namelink name="Koczka Ferenc"], koreográfus: [namelink name="Markovics Ágnes"].

Az életműdíjat az idei soros elnök, [namelink name="Tajti Gabriella"] vezette társadalmi kuratórium ítélte oda, és a gála csúcspontján [namelink name="Tóth Károly"] önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság tagja adja át egy olyan művésznek, akinek a pályafutása sok szállal kötődik a színházhoz. A legjobb háttérmunkás díjáról a színház dolgozói titkos szavazással döntöttek.

A Dömötör-díj idén üvegplasztika lesz. A gálát 19 órától élőben közvetítik az interneten: http://goo.gl/aJKfPH.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!