Szeged és környéke

2014.05.11. 22:32

Ötszázan futottak az újszülöttmentőkért

Szeged - Vasárnap kora reggelnek minősül a 9 óra, mégis sokan már ekkor gyülekeztek az újszegedi ligetben. Második alkalommal szervezték meg a Fuss az életekért jótékonysági futást, amelyen minden nevezési díj a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot támogatja. <br>

Munkatársunktól

Hogy mekkora szükségük van most a segítségre, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a rendezvényre a több mint 10 éves autóval érkeztek. Ez jelenleg az egyetlen mentőjük, így fel voltak rá készülve, hogy bármikor riaszthatják őket. A februárban összetört mentő egy hiányzó alkatrész miatt még mindig nincs megjavítva, és bár kapnak majd egy új autót, csak hónapok múlva.

– Ennek a rendezvénynek a bevételét is az új autó berendezésére fordítjuk, hiszen üresen kapjuk meg. Ehhez nagyjából 16 millió forintra lesz szükség – mondta el Pintér Sándor. Az alapítvány kuratóriumának elnöke hozzátette: nagyon bíznak az adófelajánlásokban is, tavaly 26 millió forint gyűlt össze. – Ebből 25 milliót kellett ebben az évben hozzátennünk a finanszírozáshoz, hogy működni tudjunk.

Ötszázan futottak az újszülöttmentőkért. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Bár a rajtot 10 órára hirdették meg, az első nyárias délelőtt sokakat már korábban kicsalt. Őket mazsorettek és kosárlabdás lányok bemutatói szórakoztatták, a gyerekeket pedig a Szegedi Tudományegyetem kabalamedvéje, aki rendületlenül fotózkodott minden kicsivel, aki nem ijedt meg tőle. A kicsiket arcfestés, kézműves-foglalkozás és játszósarok is várta, tartottak bábelőadást is.

A bemelegítésen már látszott, igazi profik is vannak a mezőnyben. A pulzusmérővel felszerelkezett futók sem kedvetlenítették el azonban a többieket: volt, aki kutyával, más pedig gyerekkel vágott neki az 5,2 kilométeres távnak. A győztes, Varga Tamás mindössze 15 perc alatt teljesítette a távot, a második helyezett látótávolságra is alig volt tőle. – Reggel azért ez nem esett jól – mosolygott, miután meg tudott szólalni. Ő ugyanúgy a győzelemre hajtott, mint a női mezőny első helyezettje, Tigyiné Görög Veronika. – Nehéz volt. Futáshoz már meleg van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!