Szeged és környéke

2014.05.23. 21:05

Visszafogott borfesztivál Szabóékkal, hétezerért

Szeged - Egy-egy tál étel, üdítő, néhány pohár bor és egy kis édesség a gyereknek közel 7000 forintjába került Szabóéknak a XX. Szegedi Borfesztiválon.

Arany T. János

– Nyolcszáz a kürtőskalács – mondja kis csodálkozással a hangjában [namelink name="Szabó Ferenc"] a Széchenyi téren. – Igen, de jó nagy – így a felesége, Ildikó. A háromtagú Szabó családot kísértünk végig a borfesztiválon. Arra voltunk kíváncsiak, mennyi pénzt költenek el a jubileumi XX. Szegedi Borfesztiválon úgy, hogy csak visszafogottan esznek-isznak.

A Kárász utca felől indulunk, ahol a jobb oldali vendéglátósnál telepedünk le. – Éhgyomorra nem lehet inni – mosolyog Ferenc. Azonnal lehervad arcáról a mosoly, amint az étlapot kezdi böngészni.

Szabóék makói haltepertőt választanak pontyfiléből, aminek 700 forint 10 dekája. A családfő nehezebbet kíván, marhapofát eszik, amiből csak 550 forintba kerül tíz deka. Kisfiuk, Tamás a fesztivál nagy kedvencét, a ropogósra sütött burgonyaszirmot – azaz chipset – választja, amit 700 forintért ízléses csonka gúla formájú papírcsomagolásban adnak. Vesznek még két ásványvizet (300-300 forint), és isznak két kávét csészénként 250 forintért.

Visszafogott borfesztivál Szabóékkal, hétezerért. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Szabóék az Év Bortermelője díjat elnyert [namelink name="Gálné Dignisz Éva"] rozé pinot noirját és kékfrankosát kóstolják meg először. Mindkét italból 240 forintba kerül egy deci.

Ekkor eszükbe jut, hogy emlékbe hazaviszik a fesztivál logójával díszített borospoharat, amelyért 500 forintot hagytak a pultnál. Az elegáns pohárral felvértezve emelik a tétet, és a fesztivál legjobb és Szeged borának megválasztott [namelink name="Balla Géza"], Fekete leányka sziklaborból kóstolnak egy-egy decit, ami 1400 forintjukba kerül.

Így érkezünk el a kürtőskalácsig, amelynek a nyolcéves Tamás örül a legjobban. Visszafelé két-két deci könnyű, hűvös epres rozé jégkását isznak a Szabó szülők. A jeges italok 680 forinttal rövidítették mega családi kasszát.

Szabóék alig másfél órás borfesztiváli sétájukon 6910 forintot költöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!