Szeged és környéke

2014.06.16. 23:25

Ötvenéves feleségemet elcserélném...

A Déli Apró huszonöt éve alatt számos vicces hirdetést adtak fel a házasélet és az erotika témakörében, de akadt kutya, amelyik "Nem válogatós, megeszik mindent. Szereti a gyerekeket."

K. A.

"Elcserélném 50 éves feleségemet két alig használt 25 évesre" – írta egy magát még igazán jó kondiban érző férj a hirdetőújság egyik számában. De a nők sem adták alább: „Tibi csokimat ugyanilyen nevű pasira cserélném! Jó humorérzék fontos!"

Akadt, akinek elege lett a házaséletből: "Használt, de még jó karban lévő 45 éves feleségem elcserélném hasonló méretű cipőre" – írta egy megkeseredett férj. Az egyik legpajzánabb hirdetés finom erotikára hívott: „Középkorú férfi két barátnőnek odaadná ékességét szórakozásra. %BBFuvola%AB jeligére" – szólt az ellenállhatatlan felhívás.

A Déli apró csapata mindig vevő volt a humorra

A Déli apró csapata - Demcsák Zoltán, Kovácsné Dobó Andrea, Simon Éva, Terhesné Trényi Gabriella, Magon Csilla, Rabi Ildikó és Török Ferencné - mindig vevő volt a humorra


Üzentek a hősszerelmesek is: „Köszi lányok, aranyosak vagytok, de én már megtaláltam Katát, akit szerethetek egy életen át. Sajnálom, lányok" – volt olvasható egy női szíveket végképpen összetörő hirdetés a Déli Apróban. Hogy a feladó azóta is boldog-e Katával, arról sajnos nincs információnk.

Déli Apró: a vidék első hirdetőújságja

1989-ben egyetlen hirdetőújság létezett Magyarországon: a fővárosi Expressz. Szegeden a Délmagyarország napilapban vettek fel hirdetéseket, de olyan sokan szerettek volna hirdetni, hogy a feladása után hatvan napig kellett várni a hirdetés megjelenésére. Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy szükség van egy tisztán Apróhirdetéseket közlő újságra a városban – mondta [namelink name="Kormányos István"], a Déli Apró alapítója. Az első szám 1989. június 17-én látott napvilágot négy A4-es oldalon. Az ára 2 forint volt.

Nagyon lényegre törően fogalmazott egy párját kereső hölgy: „Eladó vagyok! 37 éves, szemüveges, kissé molett nőként keresem társam káros szenvedélyektől mentes 40–45 éves, ápolt férfi személyében.". De a következő sem semmi! „70 évestől keresek özvegy urat, aki nem dohányzik, de helyi busszal vagy gyalogosan elérhet" – volt, aki nem akart „túl messzire" menni.

Volt, aki nem bízta a véletlenre: „Keresem páromat egy 45–50 éves hölgy személyében, aki szeret horgászni és van horgászcsónakja. A csónakról fotót kérek." Egy elkeseredett, mégis humorosan őszinte társkeresési próbálkozás: „Részeges férjemet elcserélném valami használhatóbbra."

Biztos számtalan férfi gondolta már azt, amit ez a hirdető nagyon lényegre törően megfogalmazott:„Révai Lexikon 12 kötete jutányos áron eladó. Alig használt, kiváló állapotú. Az asszony úgyis mindent jobban tud."

A Déli Apró legszellemesebb hirdetésének – szigorúan szubjektíven – a következőt találtuk: „Egyéves, fajtatiszta német juhászkutya családi okok miatt eladó. Nem válogatós, megeszik mindent. Szereti a gyerekeket." Maradva a témánál: „Találtam egy kutyát, haverok lettünk, úgyhogy marad nálam. Ne keresd!"

Egyedi hirdetésekben más témakörben sem. „Domaszéki háromszobás, tetőtér-beépítéses családi ház utcára néző nagymamával eladó".


– Ezekre az egyedi hirdetésekre mindig többen jelentkeznek. Még akkor is, ha nincs komoly vevői szándék, csak ki akarják fejezni tetszésüket a feladó szellemessége miatt. A Déli Apróban dolgozó lányoknak is bearanyozzák a napját ezek az ötletes kis mondatok, de sajnos egyre kevesebben alkalmazzák a humort hirdetéseikben. Amikor egy ilyet találunk, félretesszük és megőrizzük az utókornak – mondta [namelink name="Simon Éva"], a Déli Apró lapmenedzsere.

1989 izgalmas év volt

- A Tienanmen téren leverték a kínai diáktüntetést, Afganisztánból kivonult a szovjet hadsereg, Horn Gyula magyar és Alois Mock osztrák külügyminiszter átvágta a vasfüggönyt, a páneurópai pikniken NDK-sok tízezrei szöktek át Nyugatra. Az MSZMP feloszlott, Nagy Imrét és mártírtársait újratemették. Október 23-án kikiáltották a Magyar Köztársaságot, Romániában forradalom robbant ki, Nicolae Ceausescut és feleségét, Elenát kivégezték. Elindult az első magántulajdonú kereskedelmi rádió, a Rádió Bridge, a mozikban a Holt költők társaságát, a Batmant és a Született július 4-ént vetítették. A Forma–1-ben Alain Prost lett a világbajnok mclarenes csapattársa, Ayrton Senna előtt. Abban az évben született Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn, Gyurta Dániel. És 1989-ben született a Déli Apró – emlékezik vissza az alapítás évére [namelink name="Kóti Zoltán"] kiadóigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!