Szeged és környéke

2014.06.15. 19:47

Sándorfalván is beindult a strandszezon

Sándorfalva - A pünkösdi hétvégén már nyárias forgalma volt a sándorfalvi strandnak: a 27 fokos víz sokakat csalt ki a Nádastó Szabadidőparkba. Idén ingyenes strandjátékokkal bővítették a kínálatot, és ismét lesz móló, amiről a vízbe lehet ugrálni.

Timár Kriszta

Huszonhét fokos volt múlt héten a sándorfalvi bányató vize, így bár a strandnyitó partit csak pénteken rendezik, már megkezdődött az idei szezon a Nádastó Szabadidőparkban. A pünkösdi hétvégén naponta több mint ezer látogatót vonzott a megye egyik legkedveltebb strandja, amely idén is tartogat újdonságokat a vendégeknek.

– A sétányt 62 méterrel meghosszabbítottuk, már elér a vízi vidámparkig – mondta el [namelink name="Horváth Levente"], az üzemeltető Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Földfeltöltéssel bővítettük a parkolókapacitást is, hiszen ez volt az egyik legnagyobb hiányossága a strandnak. Ezek mellett pár héten belül két öltözőkabint is telepítünk a területre.

A strand új vezetője azt mondja: mindent meg szeretne tartani, ami eddig is vonzó volt a Nádastó Szabadidőparkban. – A visszajelzések szerint a vendégek a tisztaságot értékelik legjobban, amiből továbbra sem engedünk – mondta [namelink name="Miklós Zoltán"]. – A területet mindennap feltárcsázzuk, és naponta 4-6 alkalommal takarítunk.

A pünkösdi hétvégén már benépesült a sándorfalvi strand. Fotó: Karnok Csaba

A pünkösdi hétvégén már benépesült a sándorfalvi strand. Fotó: Karnok Csaba
Mivel a célközönség továbbra is a család, az árak megyei szinten is a legalacsonyabbak között vannak. Sándorfalvi lakosoknak jár kedvezmény – ők a tavalyi áron mehetnek be a strandra – de még a teljes árú jegy is csak 700 forint. Ezért az összegért pedig számtalan szolgáltatás ingyen vehető igénybe.

– A játszóteret és a szabadtéri kondiparkot idén gyerektrambulinnal, csocsóasztallal, léghokival és pingponggal egészítettük ki. Hamarosan tollaslabdázni és kosárlabdázni is lesz lehetőség a területen, amelyhez a felszereléseket ingyen biztosítjuk. Idén pedig visszahelyezzük a mólót is, amely tavaly nem volt, előző évben viszont nagy sikert aratott: a gyerekek onnan ugráltak a vízbe.

A szabadidőparknak a strandolás mellett számos egyéb programot is kínálnak a nyár folyamán. Kéthetente, pénteken nosztalgiadiszkó várja a szórakozni vágyókat, 2-3 hetente pedig sportnapot rendeznek majd játékos vetélkedőkkel. Emellett egész szezonban van lehetőség éjjel-nappali horgászatra, valamint sátrazásra és helyszíni sütésre-főzésre, amelyhez szintén tudnak kellékeket biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!