Szeged és környéke

2014.07.31. 21:44

Dugulás miatt úsztak a Gróf-palotában

Szeged - Dugulás miatt ázott be több lakás a Gróf-palotában. A házkezelő IKV átmosta a vezetékhálózatot. Bár azóta is esett Szegeden, nem ömlött a víz a falakból.

Munkatársunktól

Megírtuk, az IKV Zrt. kezelésében álló, Tisza Lajos körút 20. alatti Gróf-palotában több lakás is beázott a vasárnapi felhőszakadáskor és a hétfői esőzésekkor. Ahogy arról beszámoltunk, azt kizárták a szakemberek, hogy a nemrégiben befejeződött tetőrekonstrukció miatt ázott be több, első és második emeleti lakás a társasházban. Ezt támasztotta alá az a tény is, hogy a tető és a padlásfödém porszáraz volt, és a harmadik emeleten sem történt beázás. Feltételezték, hogy az esővíz- és/vagy szennyvízelvezető csatorna hibája vagy túlterheltsége okozhatta a beázást. Azóta feltárták a hibát.

– Azt mondták, dugulás volt a vezetékhálózatban. Kedden átmosta a rendszert az IKV. Bár szerdán is zuhogott az eső, azóta nem ázott be a lakásunk, nem ömlött a falakból a víz – mondta az egyik első emeleti lakás tulajdonosa, [namelink name="Illés Réka"].

Az IKV Zrt.-től szerettünk volna többet megtudni a hibáról, illetve arról, tervezik-e a vezetékhálózat felújítását, de lapzártánkig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!