Szeged és környéke

2014.07.04. 22:19

Még nem késő a parlagfűvet irtani

Szeged - A napokban leolvasott eredmények még nem jeleznek parlagfűpolleneket Csongrád megye légterében.

Munkatársunktól

Magas értéket mutatnak viszont a csalánfélék, a pázsitfűfélék és nagyon magasat a gombafélék – tájékoztatott [namelink name="Tombácz Zsuzsanna"] megyei tiszti főorvos. Ha az időjárás napos marad, esetleg eső is esik, július vége felé már tapasztalható lesz a parlagfűpollen-koncentráció emelkedése, az arra érzékenyeknél megjelenhetnek az allergiás reakciók.

Augusztus 20-a körül pedig már magas értékek várhatók. A pollenérzékenyeknél orrfolyás, tüsszentés, szemviszketés, köhögés, súlyosabb esetben asztmatikus jellegű fulladás jelentkezik. Az allergiás reakciók kialakulása azonban csökkenthető, ha már most elkezdik a gyógyszerek szedését.

Még mindig nem késő a parlagfű irtása – hívta fel a figyelmet a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. Legcélravezetőbb, ha a gyomnövényt tövestől távolítjuk el. A fűnyírás is megoldást jelent, de a megmaradt szárrészről a növény újra kihajt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!