Szeged és környéke

2014.07.13. 21:43

Panelprogram: távolban a folytatás

Szeged - Az energiahatékonyságot fontosnak tartják ezután is, de pályázatot kidolgozni csak akkor tudnak a 2014–2020-as költségvetési ciklusra, ha világos lesz a fejlesztés irányvonala.

Munkatársunktól

Az uniós pénz mellett a szén-dioxid-kvóta bevételeit is fel lehet majd használni, és 7 éves, a teljes lakossági épületállományra kiterjedő programsorozat indulhat.

Várniuk kell tehát azoknak a lakóközösségeknek, amelyek iparosított technológiával épült házukat korszerűsítenék. Ilyenből egyelőre nem is sokról tudni. Az egyik legnagyobb szegedi házkezelő cég szerint a rezsicsökkentés hűtötte a felújítás iránti vágyat, amúgy is korábban belevágott már, aki akart. Szerinte a kimaradók főként a lakóközösségen belüli viták és a sok közüzemi tartozás miatt nem vállalnak újabb kiadást.

Akik időben kapcsoltak, már túl vannak a lakűs értékét is növelő panelfelújításon. Fotó: Karnok csaba

Akik időben kapcsoltak, már túl vannak a lakás értékét is növelő panelfelújításon.
Fotó: Karnok Csaba

Egy felsővárosi panelház nagyon várja a folytatást. A Kemes utcai közösségről februárban írtuk meg, hogy a házat kezelő IKV miatt csúszott le a 2009-es panelprogramról. A lakók most nem kívántak nyilatkozni. Reménykednek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!