Szeged és környéke

2014.08.02. 14:47

Másodikok lettek a szegedi egyetemisták a Microsoft világversenyén

Innováció kategóriában második helyen végzett a Tep, a szegedi egyetemisták okostelefonos alkalmazása a Microsoft világversenyén Seattle-ben. És különdíjat is kapott az öt fős fejlesztőcsapat ötlete.

Munkatársunktól

A győztes csapat: [namelink name="Boros Ákos"] a szegedi gazdaságtudományi kar hallgatója, a fejlesztőcsapat vezetője, a SzegedBoost egyik alapítója.

A döntő. Fotó: Microsoft Magyarország

A döntő. Fotó: Microsoft Magyarország
 [namelink name="Szabó Gábor"] tipográfus, valamint [namelink name="Babarczi Katica"] webdesigner és illusztrátor - ők alakították ki az alkalmazás arculatát. [namelink name="Budincsevity Norbert"] és [namelink name="Jandzsó Zsolt"] programozók fejlesztették a Windows Phone alkalmazást, és a kapcsolódó Microsoft Azure felhőszolgáltatást.

Fotó: Microsoft

Szabó Gábor, Jandzsó Zsolt, Babarczi Katica, Budincsevity Norbert és Boros Ákos az eredményhirdetés után.
Fotó: Microsoft Magyarország


Korábban

Második helyen végzett az öt szegedi egyetemistából álló fejlesztőcsapat a Microsoft világversenyén Seattle-ben - tudósított a helyszínről az Index újságírója.

A sikeres csapat. Fotó: index.hu

A sikeres csapat. Fotó: index.hu
Megírtuk: olyan alkalmazást találtak ki, amiben összekapcsoltak egy sportos alkalmazást egy tamagocsival. Így jött létre a Tep, ahol az edzésekért pontot kap a felhasználó, a pontokból pedig többek között élelmet tud vásárolni a "háziállatának", jelen esetben egy zsiráfnak.

Az öt szegedi egyetemista balról jobbra, hátul: Jandzsó Zsolt, Boros Ákos, első sor: Szabó Gábor, Budincsevity Norbert és Babarczi Katica. Fotó: DM

Az öt szegedi egyetemista balról jobbra, hátul: Jandzsó Zsolt, Boros Ákos, első sor: Szabó Gábor, Budincsevity Norbert és Babarczi Katica. Fotó: DM
A[namelink name=" Boros Ákos"] által vezetett fejlesztőcsapat szerdán utazott Seattle-be, a Microsoft Imagine Cup elnevezésü versenyre. A szegediek az innováció kategóriában szerezték meg a második helyet, és az azzal járó 10 ezer dollárt. A Tep elnevezésű alkalmazás sikerét jól mutatja, hogy megnyerték az AppCampus különdíját is, egy 20 ezer eurós csekket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!