Szeged és környéke

2014.09.17. 22:29

EU források: 60 százalék gazdaságfejlesztésre

Szeged - A Széchenyi Kártya programot irányító KAVOSZ Zrt. országos rendezvénysorozatot indított: megnyitó szegedi fórumát – amelyen Parragh László, az MKIK elnöke is részt vett – szerda délután tartották meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Fekete Klára

A téma a kis- és középvállalkozások finanszírozása volt. [namelink name="Nemesi Pál"], a CSMKIK elnöke elmondta: a 2014-től 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban több mint 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrás érkezik az országba. [namelink name="Rákossy Balázs"], a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerint az összeg 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítják, a pályázatokkal a hagyományos iparágakat erősítik.

Ezek az jármű-, az elektronikai, a logisztikai, az élelmiszeripar, valamint az informatika és az egészségügy. [namelink name="Szakács József"], a VOSZ megyei elnöke a Széchenyi Kártya szerepét hangsúlyozta, [namelink name="Krisán László"], a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a kkv-szektor számára elérhető hitelekről tartott tájékoztatót. [namelink name="Kothencz János"] polgármesterjelölt a programját ismertette a vállalkozókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!