Szeged és környéke

2014.10.29. 20:30

Filmek a holokauszt áldozatairól

Szeged - Díszvetítésen mutatták be szerda este a Belvárosi moziban a Telin Televízió két filmjét, amely a szolnoki TISZApART mozi által kiírt Nekem szülőhazám! című holokausztpályázatra készült.

Munkatársunktól

[namelink name="Nagyné Borbás Edina"] stúdióvezető-főszerkesztő a vetítés előtti sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt egy év a változások éve volt a Telinnél. Tizenöt új műsorsorozatot indítottak el, és a honlapjukon már élőben követhető a műsoruk. Fontosnak tartják az értékközvetítést, amelyet az új filmek is szolgálnak.

Radnóti Miklós. Fotó: DM

Radnóti Miklós. Fotó: DM
A szegedi botlatókövek és akik a betűk mögött vannak című 30 perces dokumentumfilm a botlatóköveken feltüntetett személyeket igyekszik bemutatni, akik a holokauszt áldozatai. A Nekem szülőhazám! című 10 perces lírai kisfilm bemutatja Radnóti Miklós rövidre szabott, de annál tartalmasabb éveit. A költő életét versei által vázolták fel, az időben visszafelé haladva, halálától a születéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!