Szeged és környéke

2014.10.11. 15:12

Kothencz: mindent megtettünk, amit az ésszerűség határain belül meg lehetett tenni

Szeged - A Fidesz-KDNP és L.É.T. szegedi polgármesterjelöltje szombaton kampányának zárásaként egy családi napon kiemelte: már azzal nagyon sokat nyertek, hogy képesek voltak megjeleníteni egy olyan Szegedet, amely nem ugyanaz, amit Botka László szeret.

MTI

[namelink name="Kothencz János"] szerint a mostani kampányban mindent megtettek, amit az ésszerűség határain belül meg lehetett tenni. A Fidesz-KDNP és L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulata) szegedi polgármesterjelöltje szombaton kampányának zárásaként egy családi napon kiemelte: már azzal nagyon sokat nyertek, hogy képesek voltak megjeleníteni egy olyan Szegedet, amely nem ugyanaz, amit [namelink name="Botka László"] szeret, hanem olyan, amit az emberek szeretnének.

Elmondása szerint mind a húsz egyéni választókerületben, többször is járt, és az utca- és lakossági fórumok, valamint a rendezvények során, emberek ezreivel találkozott. „Az ő elképzelésük, az ő szándékuk diktálta tollba azt a választási programot, amit megfogalmaztunk és minden szegedihez eljuttattunk” - jelentette ki a polgármesterjelölt.

Úgy látja, mind az egyéni választókerületi programok, mind a szegedi emberek életminőségének jobbá tételét szolgáló programok, önmagukért beszélnek, és ezt a kormányzat szinte teljes köre hitelesítette. Támogatásáról biztosította őt szegedi látogatása során [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök és több miniszter is, például [namelink name="Balog Zoltán"], [namelink name="Varga Mihály"], [namelink name="Trócsányi László"], valamint [namelink name="Kövér László"], akik hitelesítették a vállalásokat - szögezte le.

A kampány egyik fő üzenetének nevezte, hogy a lakótelepeken élők élete ugyanolyan fontos, mint mindenki más a sorsa. Kevésbé fontosnak minősítette viszont a látványberuházásokat, amelyeket az emberek nem tudnak a mindennapjaikban a maguk javára fordítani. Programjából kiemelte az időseknél a szemétszállítási díj elengedését, a fiataloknak a fészekrakó programot, a két cikluson át csaknem hétezer munkahely teremtését, a déli Tisza-hidat, a fedett uszodát, az M43-as elkerülő ingyenessé tételét, az ingyenes és olcsóbb parkolóhelyeket Szegeden, az ingyenes, teljes, belső épületgépészeti panel rekonstrukciót.

A jelölt leszögezte: kell, hogy a városnak legyen népességmegtartó képessége. E nélkül az emberek életminőségét javító logika nélkül nem lesz a városnak jövője - fűzte hozzá. Kothencz János. A helyszínen újságíróknak nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a szegedi emberek a saját életük jobbá tételének lehetőségére adják le a voksaikat akkor, amikor rá szavaznak. A polgármesterjelölt kitért arra, hogy a szegedi jobboldalnak is meg kell újulnia, ami már régóta időszerű. „Akármi is lesz holnap este, a választások éjszakáján, mi egyetlen bejelentést szeretnénk nagyon világosan megfogalmazni, mégpedig azt, hogy a kampány csak most kezdődik”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!