Szeged és környéke

2014.11.28. 18:52

Karácsonyi vásár bugyival

Szeged - Harisnyával, bugyival, bögrékkel és az elmaradhatatlan parajdi sóval nyílt meg pénteken a Széchenyi téri karácsonyi vásár. Mintha a Cserepes sor egy része költözött volna Szeged főterére.

Munkatársunktól

 Délmagyarország–Rotary Advent

A Klauzál téren december 1-jén, hétfőn kezdődik a Délmagyarország–Rotary Advent, amelynek díszlete idén is az adventi naptárrá változtatott DÉMÁSZ-székház. A város karácsonyfájával szemben felállított színpadon 24 napon keresztül adunk át ajándékokat rászoruló családoknak.

– Csalódott vagyok. Évek óta ugyanaz a silány színvonal jellemzi a Széchenyi téri karácsonyi vásárt – mondta pénteken egy fiatalember a tér közepén. Annyit tett hozzá: ő általában csak egyszer siet át az árusok során, annyi elég is neki.

Pénteken megnyílt a karácsonyi vásár Szegeden. Ismét három helyszínen várják közel egy hónapon keresztül a látogatókat. A Dóm tér felújítási munkálatai miatt idén is a Dugonics téren rendezik meg a hagyományos kézműves karácsonyi vásárt. A Széchenyi és a Dugonics teret pedig összeköti a Délmagyarország–Rotary Advent a Klauzál téren.

A város főterén a harisnyák, zoknik, bugyik és bögrék közül valahogy hiányzik az ünnepi hangulat. Inkább olyan az egész, mintha a Cserepes sori árusok egy része költözött volna be a belvárosba. Valószínűleg így is van. És van parajdi só is, ami valamiért minden szegedi fesztiválon jelen van.

Karácsonyi vásár bugyival. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)


A Széchenyi téren az árusok mellett vendéglátósok kínálják főztjüket. A sült gesztenye 10 dekája 450 forint. A disznótoros kóstolóért (hurka, kolbász, sült krumpli, mustár) 1500 forintot kérnek.

A Dugonics téren az Ördögszekér Bt.-féle kézműves vásár várja az érdeklődőket. Idén is a rektori hivatal előtt állították fel az óriási adventi koszorút, amelynek gyertyáit vasárnaponként 17 órakor gyújtják meg szegedi közéleti személyiségek. Itt a gyümölcsborból (meggy, eper, szilva) készült két deci forralt bort 500 forintért adják. A rétes 350 forint, idén három új ízzel (baconos-krumplis, spenótos, túrós és vargabéles) készült a rétesmester, [namelink name="Antolik András"].

A karácsonyi vásár első vendégei szerint mindkét helyre szükség van, így mindenki megtalálja a neki tetsző portékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!