Szeged és környéke

2014.11.07. 18:59

Malacoké a tér: megnyílt a mangalicafesztivál

Szeged - Finomságok mangalicából minden mennyiségben. Vasárnapig ismét fesztivál van a Széchenyi téren.

Munkatársunktól

A mangalicafesztivál 2008 óta hét budapesti, öt debreceni, három székesfehérvári, két szegedi, valamint két szombathelyi fesztivállal országos sorozattá nőtt.

Szegeden péntektől vasárnapig harmadik alkalommal rendezik meg a gasztronómiai eseményt a város főterén. A Széchenyi térre látogatók az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel találkozhatnak.

Malacoké a tér: megnyílt a mangalicafesztivál. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A rendezvény egyik legnépszerűbb pontja az élőállat-kiállítás: a téren felállított karámokban egy-egy szőke, vörös és fecskehasú mangalica és egy koca látható malacokkal.

A szervezők a színpadi műsorok mellett szakmai programokkal – előadásokkal, beszélgetésekkel, kolbásztöltési tippekkel – készülnek. Napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei programok, vásári komédia, gasztronómiai bemutatók szórakoztatják a vendégeket.

Malacoké a tér: megnyílt a mangalicafesztivál. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A tenyésztők, kistermelők mellett lehetőséget kapnak a bemutatkozásra különböző magyar kézműves termékek készítői. A termelői piacon sajtok, házi lekvárok, szörpök, mézek, olajok és fűszerek között lehet válogatni.

A fesztiválozók a helyben sült egész malac mellett számos mangalicából készült étel közül válogathatnak, amit magyar borok és pálinkák kíséretében lehet elfogyasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!