Szeged és környéke

2014.11.06. 21:35

Újra választ Baks

Baks - Megismételt választást tartanak vasárnap Bakson, ugyanis az októberi voksoláson sokan iratok nélkül szavaztak. A jegyző bízik benne, hogy a település megtanulta a leckét.

Segesvári Csaba

– Megyünk szavazni, visszük a személyit is. Kaptunk értesítőt, azon is felhívták a figyelmünket arra, hogy a lakcímkártyát is vigyük. Az októberi választás utáni izgalom elült, azóta csend és nyugalom van – mondta tegnap a baksi faluközpontban [namelink name="Rostás Jánosné"]. Az idős asszony Csurár Mihállyal együtt arról beszélt, köztudott, hogy a településen mindenki ismer mindenkit, mégsem szavaznának iratok nélkül.

Megírtuk, a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság október 16-án megsemmisítette a baksi eredményeket, mert kiderült: a településen a szavazatszámláló bizottság engedélyével a lakosok iratok nélkül szavaztak. A megismételt választást most vasárnap tartják.

– A jegyzőkönyvvezetőket lecseréltem, a szavazatszámláló bizottság tagjai viszont maradtak. Őket a testület választja, de nincs képviselő-testület. Megbízatásuk egyébként is a következő általános választásokig tart – mondta Heinerné dr. Kecskés Aranka. Baks jegyzője hozzátette, két jobbikos jelölt visszalépett, a polgármesteri székért [namelink name="Búza Zsolt"] és [namelink name="Mihályné Tóth Margit"] indul.

[namelink name="Heinerné dr. Kecskés Aranka"], aki egyben a helyi választási iroda vezetője is, elmondta, a jegyzőkönyvvezetők „erős kiképzést kaptak". – Azt gondolom, megtanulta a leckét Baks. Az esetleges törvénysértésről a jegyzőkönyvvezetők azonnal értesítenek, és akkor intézkedem. Ez a választások felfüggesztését is jelentheti – tette hozzá a jegyző.

A választás költségeit a központi költségvetés állja, ugyanakkor erre még csak ígéretet kaptak, pénzt egy fillért sem – közölte a jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!