Szeged és környéke

2015.01.09. 21:09

Eladták a Novotelt

Szeged - Lengyeleknek adták el a francia Accor szállodalánc hoteljeit, köztük a szegedi Novotelt is – olvashattuk a hírekben. Megtudtuk: a vevő az Accor „leányvállalata", tehát továbbra is a korábbi tulajdonos marad a háttérben.

Munkatársunktól

Az ügylettel kapcsolatban kerestük Vezekényi Pétert, a szegedi hotel igazgatóját, aki azt tanácsolta, kérdéseinkkel [namelink name="Király Zoltánhoz"], az Accor kelet-európai marketing- és kommunikációs igazgatójához forduljunk. Király Zoltán részletes sajtóközleményt küldött az Accor, valamint az Orbis csoport, Lengyelország vezető szállodacsoportja között szerdán, január 7-én létrejött megállapodásról.

Ebből kiderült, hogy az Orbis stratégiai részvényese az Accor, vagyis a lengyel cégben többségi tulajdonosok a franciák. A megállapodás az Accor 46 közép-európai szállodájának átvételéről szólt, köztük van a szegedi Novotel is. Az Orbis varsói központtal a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti majd az Accor összes márkáját, a Sofitelt, a Pullmant, a MGalleryt, a Novotelt, a Mercure-t, az Ibist és az Ibis budget-t. Ez üzemeltetési szempontból kedvezőbb megoldás, mint a korábbi. Az ügylet mintegy 142 millió euróba került. Az Orbis irányítása alá 6 ország, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia 46 Accor-szállodája került, és mindegyik Accor-márkaként üzemel a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!