Szeged és környéke

2015.01.04. 18:23

Harmadszor is aranyosak az alsóvárosiak

Szeged - Arany minősítést szerzett a IV. Népek tánca, népek zenéje fesztivál decemberi szegedi döntőjében a Szegedi Nyugdíjasok Egyesülete Hagyományőrző Alsóvárosi Menyecskekórusa.

Munkatársunktól

A tizenkét fős kórus Tisza menti és vásárhelyi népdalokkal lépett fel. Énekelték például a Fölszántatom a szegedi nagy utcát és a Kimentem a selyemrétre kaszálni című dalt. A csoportok mezőnyében 48 kórus versengett a végső eredményért. – Ez mind semmi, de a verseny helyszínén, a Novotelben régi fekete kendőbe öltözve boszorkánykodtunk: kissöprűvel végigveregettük az érkező fellépőket. Na nem a zsűrit, ők korábban jöttek! És persze énekeltük a Dankó-nótát, hogy Még azt mondják, nincs Szegeden boszorkány – mesélte a csapat vezetője. Vigh Andrásné Rózsika ötlete volt, hogy emlékezetes élményt szerezzenek az ország minden részéből összesereglett dalosoknak, zenészeknek.

Fotó: DM

Fotó: DM
Eredményes évet zártak az alsóvárosi menyecskék, különösen ahhoz képest, hogy mindössze négy éve alakultak. Összesen három aranyat sikerült kiérdemelniük a produkciójukkal. Az elsőt a Népek tánca, népek zenéje nyári, keszthelyi döntőjében szerezték, a második, kiemelt arany minősítést a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által szervezett Tiszántúli Népdalkörök találkozóján Vásárhelyen, és decemberben a harmadikat. Mint mindig, ezúttal is Makra András tanította be az énekeket, és a Sámli Zenekar kísérte őket. Az év vége más programokban is gazdag volt. A kórus részt vett az Idősek Kárpát-medencei Kulturális és Művészeti Vetélkedőjén, az országos kórustalálkozón, valamint Prágában is jártak, és Szőregen, Nagyatádon léptek fel. A kórus tagjai: Paja Imréné, Berkó Károlyné, Kovács Józsefné, Cserép Andrásné, Törökné Retkes Franciska, Keller Lajosné, Sajó Dánielné, Szabó Eszter, Gál Lászlóné, Kele István és a decemberi versenyről hiányzott Csécsi Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!