Szeged és környéke

2015.01.25. 08:29

Végső búcsút vettek a hummeres gázolótól

A gyászszertartást szombat délelőtt a klagenfurti Szent András-temetőben tartották.

Végső búcsút vettek a klagenfurti Szent András-temetőben Thomas B.-től, aki 2012. október 11-én halálra gázolta Hummer terepjárójával Kenéz Imre rendőrmotorost Apátfalván - írja a Bors.

Bár a férfit korábban képviselő ügyvéd a lap megkeresésére nem kívánt nyilatkozni Thomas B. boncolásának eredményéről, az osztrák Kronen Zeitung több részletet is közöl dr. Bu­za Jánosra hivatkozva. Eszerint a szegedi börtönben elhunyt férfi halálának ügyében indított közigazgatási eljárás egyértelműsítette, hogy Thomas B. öngyilkosságot követett el. A toxikológiai vizsgálatok szerint fájdalomcsillapító túladagolása okozta a halálát.

Ugyanakkor a vizsgálatnak nem sikerült tisztáznia, hogy a nyugtatókat a börtönorvos vagy a börtönpszichiáter írta-e föl Thomas B.-nek. Nem kerültek elő az orvosságok felírását tanúsító receptek sem. Buza a Kronen Zeitungnak hangsúlyozta, hogy a büntetés-végrehajtási intézetekben a fogvatartottak csak porítva kaphatnak orvosságot, és kizárólag szigorú ellenőrzés mellett vehetik be.

Ilyen körülmények mellett most már csak a hozzátartozókon múlik, hogy pert kívánnak-e indítani a büntetés-végrehajtás ellen, hiszen okkal valószínűsíthető, hogy hibák sorozata vezetett ahhoz, hogy Thomas B. végre tudta hajtani az öngyilkosságot - olvasható a Bors cikkében.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!