Szeged és környéke

2015.02.19. 22:23

A megújuló energiák bajnoka

Mórahalom - Magyarország minden negyedik települése megmérette magát a nemzetközi Megújuló Energiaforrások Bajnokságán – köztük Mórahalom.

Munkatársunktól

A bajnokságban azok a települések értek el sikert, amelyek területén a lakosságszámhoz viszonyítva a legmagasabb a megújulóenergia-felhasználás. Az 5000–50 ezer lakosú települések kategóriájának versenyét Mórahalom nyerte. Az elismerést február 12-én, Budapesten [namelink name="Pásztor József"] fejlesztési referens vehette át.

Az önkormányzat összes intézményének hőellátását egy 4600 kW teljesítményű termálvizes fűtési rendszerrel biztosítják. Emellett összesen 317 kW teljesítményű biomasszakazán működik a városban, számos közintézményre napkollektorokat és napelemeket telepítettek. Mórahalom polgármestere, [namelink name="Nógrádi Zoltán"] azt reméli, egyre több háztartás is hasznosítja majd a nap sugarait vagy a termálvizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!