Szeged és környéke

2015.03.23. 15:15

Elterelő válasz a parlamentben Ságvári-ügyben

Budapest, Szeged - A parlamentben is szó volt hétfőn a Ságvári gimnázium átnevezéséről: Szabó Sándor szegedi országgyűlési képviselő kétperces szóbeli kérdést tett fel.

Munkatársunktól

A parlamentben is szó volt hétfőn a Ságvári gimnázium átnevezéséről: [namelink name="Szabó Sándor"] szegedi országgyűlési képviselő kétperces szóbeli kérdést tett fel, melyben arra volt kíváncsi, miért kell átnevezni az iskolát, amikor erre nincs is egyértelmű törvényi kötelezettség, ha pedig ennek ellenére átnevezik, az mikor történik meg.

Bár kérdéseit [namelink name="Balog Zoltán"] emberi erőforrások miniszterének címezte, távolléte miatt Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Miután felsorolta azon iskolákat, melyek már megváltak Ságvári nevétől, kiemelte: ez sehol nem jelentett problémát, így nem érti, Szegeden miért van ebből ekkora felháborodás.

– Nem kaptam választ a kérdéseimre, csak elterelést – összegezte Szabó Sándor, akinek, mivel már írásban is fordult a miniszterhez, nincs is több lehetősége a kérdést napirenden tartani. Az ügyben tehát továbbra is a minisztériumnál pattog a labda, mely egyeztetésben áll az egyetemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!