Szeged és környéke

2015.04.16. 18:45

Kitűzővel Ságvári nevéért

Szeged - „Ságvári ad infinitum", azaz Ságvári az örökkévalóságig – hirdeti az a kitűző, amit tegnap óta viselnek azok, akik kiállnak a gimnázium neve mellett.

Munkatársunktól

Több százat gyártottak belőle az elmúlt időszakban – a Diákönkormányzat kitűzője után ezt kifejezetten a felnőtteknek. Barok István pedagógus, az átnevezés elleni tiltakozás elindítója elmondta, ezeket a jelvényeket orvosi köpenyen, zakón is lehet viselni, hiszen színvilága és dizájnja sem harsány.

Kitűzővel Ságvári nevéért. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A jelvények sorszámozottak, és aki vállalja, névvel be is jegyzik, melyiket viseli. Az így készülő napló szintén egyfajta jelzés lesz majd, hányan állnak ki az iskola neve mellett. Az egyes sorszámú darabot Kánitz József, a gimnázium egykori igazgatója kapta meg, aki diákként az első ságváris évfolyamba járt. A kiűzőket 500 forintért lehet megvásárolni, és akár külföldre is postázzák. Az így befolyó bevétel az iskola alapítványához kerül, amelyből rászoruló gyerekek sítáborozását támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!