Szeged és környéke

2015.04.02. 17:00

TudáShalom a zsidóságról: interaktív tárlat a TIK-ben

Szeged - Zsidó feltalálók dobozba rejtett találmányait tapinthatják ki, használati tárgyakat, fotókat, videókat is láthatnak a látogatók a TudáShalom című interaktív kiállításon, amely csütörtökön nyílt Szegeden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK).

Munkatársunktól

– A tárlat nem csupán zsidókról és zsidóknak szól. Azt próbálja megmutatni, hogy a zsidóság története Magyarországon a magyar történelem része – mondta Bőhm András, a kiállítást létrehozó Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség alelnöke. Hozzátette, párbeszédet is kínál zsidók és nem zsidók között.

TudáShalom a zsidóságról: interaktív tárlat a TIK-ben. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Az ELTE-n már bemutatott vándorkiállítás címe a tudás és a béke szoros egységét jelképezi – világított rá [namelink name="Nagy Katalin"] nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízott. [namelink name="Lednitzky András"], Izrael tiszteletbeli konzulja, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke szerint az április 16-áig megtekinthető tárlat méltán reprezentálja a magyar zsidóság hagyományait és Magyarország kultúrájában betöltött szerepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!