Szeged és környéke

2015.05.15. 23:08

8 hatóság nyilvános céginformációit gyűjti be a kamara

Szeged - Az elmúlt években olyan strukturális változások zajlottak le hazánkban, amelyek középtávon fenntarthatóvá teszik a növekedést.

Munkatársunktól

Ezt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) pénteki, Szegeden megtartott küldöttgyűlésén mondta [namelink name="Parragh László"], a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. A továbblépés a képzésen és oktatáson múlik, ezekre a területekre koncentrál a jövőben a kamara is, közölte. Bejelentette, januárra elkészül az az adatbázis, amelybe 8 hatóság összes nyilvános információját egybegyűjtik a cégekről. Így valamennyi vállalkozás összes adatát meg lehet szerezni többek között az adóhivataltól, a versenyhivataltól, valamint az Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatától.

[namelink name="Nemesi Pál"], a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a megye gazdaságát elemezte: utalt arra, hogy Bács-Kiskun megye és Kecskemét gazdasága erőteljesen „jön fölfelé", előfordulhat, hogy helyet cserélnek Csongrád megyével és Szegeddel. A jövőben a fejlett infrastruktúrában rejlő adottságokat kihasználva az egyetem és a gazdaság szorosabb kapcsolatára kell törekedni.

Parragh László átadta az MKIK Emlékplakettjét Molnár Alajosnénak, a Kész-Pénz Kft. és a Mestermű Építő és Szerelő Kft. ügyvezetőjének. A CSMKIK tagozati díjai közül a Szolgáltatásért Díjat Volford László, az Építő KITT Klaszter hálózatfejlesztője, a Kézművességért Díjat [namelink name="Török László"], a Török Kulcsszerviz tulajdonosa, az Iparért Díjat Mura [namelink name="Mészáros József"], a DÉLÉP Ipari Park Kft. és a DÉLZSALU Kft. ügyvezető igazgatója, a Kereskedelemért Díjat [namelink name="Gyuris László"] mestercukrász, az „Aranytopáz" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonosa és ügyvezetője kapta. A szakképzésért végzett kiváló munkáért járó Süle József Emlékérmet [namelink name="Hadikné Varga Mária"] vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!