Szeged és környéke

2015.06.24. 20:13

Dugul mindkét híd lába

Egyszerre dugul be a forgalom csúcsidőben a Belvárosi híd előtt és a Bertalan híd lábánál.

Munkatársunktól

A régi átkelőt hétfőtől 8 héten át javítja a kivitelező, az új előtt, a nagykörúton a víznyelőket és tisztítóaknákat teszi rendbe a Szegedi Vízmű kivitelezője. Olvasóink kérdezték, miért nem lehetett ezt jobban összehangolni? A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodáján megtudtuk, tavaly újították volna fel a Belvárosi hidat, de akkor a Bertalan híd rekonstrukciójával ütközött volna.

Dugul a Belvárosi híd Fotó: Karnok Csaba

Dugul a Belvárosi híd Fotó: Karnok Csaba
Emiatt elhalasztották a lezárást, figyelve a tanév végére, ez az időpont alakult ki. A vízmű tájékoztatása szerint az állami közútkezelő megrendelése alapján dolgoznak a nagykörúton. Ezen a héten a Brüsszeli körút József Attila sugárút és Csongrádi sugárút közti szakaszán dolgoznak a híd irányában. Jövő héttől a páratlan oldalon folytatódik munka. Utána ütemezetten a nagykörút többi szakasza jön: a Berlini, a Párizsi és a Római körút. A munkálatok a külső sávot érintik, így egy sávon folyamatosan biztosított a forgalom. Egy-egy szakaszon nagyjából 2-2 hetet vesz igénybe a javítás, időjárástól függően.

A Római körúton, a híd lábához közel az ivóvízminőség-javító programban végeztet ivóvízhálózat-rekonstrukciós munkálatokat a Szeged Pólus Nkft.

Információink szerint több kilométeres kocsisor alakult ki mindkét irányban az algyői hídnál szerda kora estére. A torlódást a 47-es főútvonal fejlesztése okozza, amely forgalomkorlátozással jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!