Szeged és környéke

2015.07.03. 21:41

3 kiállítással nyílt a Szeged-Toledo 25 év gála

Az egyházi kapcsolatra épült Szeged és Toledo együttműködése: a 25 éve tartó kapcsolat lényege és éltetője az emberek között szövődő barátság. <br>

Delmagyar.hu

A szegedi Agórában pénteken rendezett „Szeged–Toledo 25 év" gála három kiállítás megnyitójával kezdődött: Szentgyörgyi Anna Toledói emlékek című fotóit, Tóth Sándor toledói érmeit, Héjja Éva Magyar díszruhák című babakiállítását nézve hangolódott a közel kétszáz fős közönség a gálaműsorba ágyazott közös ünnepre. Az ez alkalomból Szegedre látogató amerikai delegációt Szeged városa nevében az alpolgármester, Nagy Sándor köszöntötte. Üdvözölte az egybegyűlteket Bálint Erzsébet, a sister cities fő toledói szervezője és „motorja".

3 kiállítással nyílt a Szeged-Toledo 25 év gála. Fotó: Kuklis István (galéria)


Gyulay Endre volt megyés püspök felidézte: az egyházi kapcsolatra épült Szeged és Toledo együttműködése. Koczka Ferenc állította össze a műsort, amelyben olyan jeles művészek működtek közre, mint például Merényi Nicolette, Temesi Mária, Vajda Júlia. Bemutatta Újszászi Ilona riportkötetét, amelynek címe: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok"? – Vallomások otthon az itthonról. E könyv angol változata az egyik ajándék, amelyet a Toledóban októberben rendezett jubileumi ünnepségsorozaton ad majd át a szegedi küldöttség. Így köszöntik együtt Szeged és Toledo 25 éve lüktető együttműködését, amelynek lényege és éltetője az emberek között szövődő barátság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!