Szeged és környéke

2015.07.17. 22:21

Elutasította a törvényszék Bartháék kérdéseit

Szeged - A Szegedi Törvényszék is elutasította a Tisza Lajos Közéleti Egyesület népszavazási kezdeményezésének 4 kérdését.

Munkatársunktól

Helybenhagyta a Szegedi Törvényszék a helyi választási bizottság döntését, amely a Tisza Lajos Közéleti Egyesület népszavazási kezdeményezésének mind a 4 kérdését elutasította. Az indoklás szerint a felülvizsgálati kérelem nem volt megalapozott.

Megírtuk: a helyi választási bizottság tartalmi szempontból kifogásolta a civilszervezet Sarcharc! nevű akciójában feltett kérdéseket, mert azok érintik a város költségvetését. Az egyesület ugyanis arról kérdezné meg a lakosságot, egyetért-e a tömegközlekedési díjak, az önkormányzati lakások és üzletek bérletének, illetve a parkolási tarifák 30-30 százalékos csökkentésével.

[namelink name="Bartha László"], a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke, Szeged egykori fideszes polgármestere érdeklődésünkre elmondta: annak ellenére utasította el kérelmüket a törvényszék, hogy 5 alkotmánybírósági határozatot csatoltak. Elmondta, nonszensz, hogy a Jobbik aláírást gyűjthet a férfiak 40 éves munkaviszonnyal történő nyugdíjazása érdekében, ami valóban érinti a költségvetés több szegmensét. Bartha úgy látja, Szeged állam az államban, ha itt nem lehet, ami országos szinten törvényesnek számít. A kifogások nyomán átfogalmazzák a kérdéseket, de a tartalmuk megmarad. A napokban ismét beadják a helyi népszavazási kezdeményezésüket a helyi választási irodának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!