Szeged és környéke

2015.07.02. 20:16

Lovas szekér és állatsimogató a Szegedi Várjátékokon

Lovas szekerezéssel és állatsimogatóval nyílt meg csütörtökön a 13. Szegedi Várjátékok, az első napokat a gyerekeknek ajándékozzák a szervezők.

Koós Kata

A gyerekek legnagyobb lelkesedéssel a lovas kocsizást fogadták. A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola önkormányzati nyári táborából 32-en várták izgatottan, hogy rövid városnézésre indulhassanak a kocsival. Balla-Mustos Mónika elmondta: a körutazás végén fia, Martin le se akart szállni a kocsiról. A négyéves Siklósi Veronika és nagymamája szintén nagyon várta, hogy sorra kerüljön a szekéren, közben az állatsimogatóban töltötték az időt. A kislány elárulta: a kecske a kedvence. – Nekünk, városiaknak nagyon jó, hogy élőben láthatunk nyulat, kecskét, szamarat – mondta egy anyuka.

Szamár és ló várta a gyerekeket a Szegedi Várjátékok megnyitóján. Fotó: Schmidt Andrea


Az ingyenes állatos programok mellett a Homokvár szórakoztatta a kézműveskedni vágyókat, ahol a gyerekek színes homokképeket készíthettek. – Szombaton és vasárnap népi játszótérrel bővül a programkínálat – mondta Kancsár Orsolya, a várjátékok szervezője.
A július 26-áig tartó rendezvénysorozat a gyermeknapok alatt számos mesejátékkal, valamint vasárnaponként interaktív mesemondással várja a kisebbeket. Láthatják majd Micimackót, Tündér Ilonát, Nils Holgerssont, valamint A kis herceg, a Minden egér szereti a sajtot, a Mese a Napkirályról és Holdkirálynőről című meséket és a Keménykalap és krumpliorr musicalt.

A felnőttek szórakozása sem marad el: bemutatkoznak majd a szegedi független színházi társulatok, valamint a Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép című komédia és az Ő+Ő+Csernus című párkapcsolati társasjáték is izgalmas élménnyel kecsegtet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!