Szeged és környéke

2015.08.25. 23:14

Éremeső Párizsban: 11 érmet hoztak a kötélugrók

Mórahalom - Összesen 11 éremmel tért haza a mórahalmi kötélugrócsapat a párizsi World Jump Rope Championship világversenyről.

Koós Kata

A mórahalmi ugrókötelesek 2007 óta minden európai és világversenyen kiemelkedően teljesítettek, azonban a World Jump Rope Championship az eddigi amerikai helyszínek miatt kimaradt a sikersorozatból.

– A szűkös anyagi keretek miatt Amerika szóba sem jöhetett. Idén is választani kellett. Mondtam a lányoknak: vagy Párizs vagy az Eb. Erre rögtön rávágták, inkább lemondanak az Eb-ről, csak mehessenek a világversenyre – mesélte [namelink name="Martyin Lászlóné"], a csapat vezetője.
 

A mórahalmi csapat egy része a bedobozolt elismerésekkel. Fotó: DM

A mórahalmi csapat egy része a bedobozolt elismerésekkel. Fotó: DM


A [namelink name="Farkas Csamangó Dalma"], [namelink name="Farkas Csamangó Petra"], [namelink name="Balogh Nóra"], [namelink name="Kiss Blanka"], [namelink name="Nógrádi Viktória"], [namelink name="Takarics Tímea"] és [namelink name="Papdi Dóra"] alkotta mórahalmi lánycsapat az öt földrész 24 országának párizsi megmérettetésén 16 versenyszámban indult: 3 arany-, 1 ezüst-, 3 bronzérmet és 10 szalagot (a 4. és 5. helyezett kapja) nyertek.

– Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy a többi ország résztvevői is el voltak ájulva a mórahalmi csapattól – mondta Martyinné Detti.

Az abszolút sorrend alapján 10 versenyszámban a döntőbe is bejutottak a lányok, ahol ismét dobogóra állhattak: 1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek. – Minden elvárásomat magasan felülmúlták. Bíztam benne, hogy jól szerepelnek majd, de álmomban sem gondoltam, hogy először belecsöppenve ebbe a versenybe, ennyi döntőben ott tudunk lenni – mondta büszkén a csapat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!