Szeged és környéke

2015.09.07. 21:38

Időt nyert a kilakoltatásra váró mozgássérült házaspár

Szeged - Kifizették lakásuk vételárát, mégis utcára rakhatják a szegedi Biharvári házaspárt azért, mert egy építési vállalkozó becsapta őket. A tegnapi békés demonstrációt követően a ˝megtekintés˝ elmaradt, egy hét múlva folytatás következik.

 Sátortábor a bankfiókban


– Amennyiben a Raiffeisen bank ragaszkodik a Korondi utcai lakások végráhajtásához, csütörtökön sátortábort hirdetek a pénzintézet szegedi fiókjaiba. Hogy érezzék meg, milyen az, ha valaki jogtalanul bemegy oda, ahol semmi keresnivalója – mondta Szabó Bálint.

 

– Biharvári Gyuláéknak nem kell azt elszenvedniük, hogy idegenek járják végig 3. emeleti lakásukat. A végrehajtó azt mondta, a mostani szemle meghiúsult, jövő hétfőre azonban újra meghirdeti, amennyiben lesz rá érdeklődés. Időt és némi haladékot nyertek, de nem lehet hátradőlni, hiszen a végrehajtási eljárás folytatódik – jelentette be a tegnap délutáni békés demonstráció eredményét [namelink name="Szabó Bálint"], a mozgáskorlátozott házaspár ügyének képviselője, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója Újszegeden, a Korondi utca 7. számú ház előtt.


Ez az a 19 lakásos ingatlan, amelyről többször megírtuk: a vételárat úgy fizették ki a tulajdonosok, hogy azt hitték, az ingatlan az övéké. Ehelyett kiderült, hogy az építési vállalkozó az általa felvett keretjelzálog hitelt nem fizette vissza, a lakásokat a kölcsönnel megterhelve adta el, így a Raiffeisen Bank a tulajdonosoktól követeli a pénzt. A 19-ből 15 lakáson volt keretjelzálog-hitel, de csak 6 lakást árvereznek, mivel a többiek másodszor is megvették az egyszer már kifizetett lakásukat.

 

Elhalasztották a mozgássérült házaspár lakásának szemléjét. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Szabó Bálint tegnap délután 4 órára hirdetett meg békés demonstrációt a ház elé, amelyet a Szegedi Rendőrkapitányság tudomásul vett. A Biharvári házaspár az utcán várta, mi fog történni. Ott volt másik két lakás tulajdonosa is, valamint szomszédok, járókelők, szimpatizánsok, érdekvédők.


Két végrehajtó, [namelink name="Szabó Tamás"] ügyvéd, újságírók és 4 érdeklődő, egyikük állítólag 400 kilométert utazott, hogy megnézhesse a 8 és fél millió forintért meghirdetett lakást. Innen indulna a licit, holott Biharváriék már 2009-ben 20 milliót adtak érte. A Bakay Nándor 17.-ből egy ugyanilyen kálváriát járó lakó, [namelink name="Solymosi Lajosné"] elmondta, szolidaritásból jöttek el.


Mi a lehetséges folytatás? Szabó Bálint arra kéri Heintz Wiednert, a Raiffeisen Bank vezérigazgatóját, valamint a pénzintézetet képviselő Szabó Tamás ügyvédet, hogy ezt az eljárást egészen addig függesszék fel, amíg az építési vállalkozó, [namelink name="Lengyel Gábor"] 16 ingatlanánál nem folytatják le a végrehajtást. Választ szerdára vár. Kérte azokat az érdeklődőket,

akik megjelentek a szemlén, hogy álljanak el a licittől, és ne tegyék ki magukat egy esetleges jövőbeni jogi eljárásnak.


– Nekem kell koldusbotra jutni, amikor kifizettem a lakást? Volt egy magánházunk, aminek az árán ideköltöztünk. Nincs egy vasam se, csak a nyomorúságom és a rokkantellátásom, amíg azt is el nem veszik – fakadt ki [namelink name="Biharvári Gyuláné"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!