Szeged és környéke

2015.09.13. 20:49

Keresik az Ének az esőben főszereplőit

Castingot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház jövő nyári szuperprodukciója, az Ének az esőben című musical három főszerepére.

Munkatársunktól

A már klasszikusnak számító 1952-es film örökzöld címadó dalát – „I’m singing in the rain and I’m happy again..." – a zseniális Gene Kelly előadásában ma is kedveli a közönség. A jól ismert dallam is felcsendül 2016. augusztus 12-e és 20-a között öt alkalommal a Dóm téren, hiszen a Hollywood hőskorát idéző bájos történet musicalváltozata a világsikerű film alapján készült. A darab a londoni West End 1983-as ősbemutatója után a Broadwayt is meghódította, sikere pedig azóta is töretlen.

A három főszereplőt, Dont, Kathyt és Cosmót castinggal választják ki az alkotók. A jelentkezőktől egy bemutatkozó videó beküldését várják az [email protected] címre október 1-jén éjfélig. Don szerepére 20 és 40 év közti férfiakat keresnek, akiknek a Singing in the rain, a Fit as a fiddle és a Good morning című betétdalokat kell tudniuk a meghallgatáson. Cosmo karakterére 20 és 35 közti férfiak jelentkezhetnek, tőlük két számot kérnek: Good morning és a Fit as a fiddle. Kathy szerepére 20 és 35 év közti nők jelentkezését várják, akiktől a Lucky star és a Good morning előadását kérhetik az alkotók.

Az előzetesen beküldött videofelvételen a felsorolt számok egyikét kell elénekelni, a castingon viszont mindegyiket tudni kell. A kották az új magyar szöveggel és a videóban felhasználandó zenei alappal együtt a szegediszabadteri.hu és az operett.hu weboldalról letölthetők. Októberben az Operettszínházba hívják azokat a rátermett, magabiztos ének- és tánctudással rendelkező jelölteket, akiket kiválasztottak a beküldött videók alapján. (A castingra profi előadókat is meghívnak.) A válogatásra 2-3 szabadon választható dallal és a musical felsorolt slágereivel kell készülni, valamint számítani kell rövid koreográfia betanulására is. A jelentkezőktől azt kérik, sztepp- vagy karaktercipőt vigyenek magukkal a castingra. A sztepptudás előnyt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!