Szeged és környéke

2015.09.24. 23:02

Lehúzzák a rolót az önkéntes segítők

Szeged - A MigSzol Szeged csoport pontosan három hónap folyamatos működés után, szeptember 25-én határozatlan időre felfüggeszti a szegedi nagyállomásnál az adományok gyűjtését és rászorulóknak történő kiosztását - jelentette be a Facebookon Kékesi Zoltán Márk, a csoport egyik alapítója.

Munkatársunktól

Mint fogalmazott, az elmúlt hetekben a határzár miatt a menekültek elkerülik a Szeged környéki belépést, a városban a menekültek száma a korábbi töredékére csökkent, ezért a faházban folytatott tevékenységükre jelenleg nincs szükség. Hozzátette, a raktáron lévő adományok szortírozása és rászorulóknak történő kiosztása továbbra is zajlik. – Ha a jövőben ismét szükség lesz a pályaudvari tevékenységünkre, természetesen folytatjuk azt – hangsúlyozta Kékesi.


A MigSzol Szeged az elmúlt három hónapban több ezer migránsnak segített, információval, étellel, itallal támogatták a határrendészeti kirendeltségekről a menekülttáborokba irányított migránsokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!